Csütörtök reggel volt egy kellemes megbeszélés a Kamara igazgatójával, befejeztük a projekt tervet. Az ebédet rendeltük, hogy ne menjen el sok idő vele. A nap gyakorlatilag produktívan telt, megcsináltunk mindent, amit elterveztünk.
Nandita felírt nekünk néhány kifejezést hindiül amit próbálunk memorizálni, több-kevesebb sikerrel.:-) Például a jó reggelt = Suprabhat és a köszönöm = Sukriya.
Este két óra autókázás után megérkeztünk Kabi lakásához, ami nagyon szép és tágas. 2 aranyos kutyája van, a nevüket sajnos nem tudtam megjegyezni. Nemsokkal ezután megérkezett Kabi barátja, Leslie, aki az aznapi főzőleckét tartotta. Lassan, de biztosan elkezdtük előkészíteni a zöldségeket (Kabi lakása vegetariánis), a dobverőket (dél-indiai zöldség) meg kellett hámozni, mint a rebarbarát; hagymát, foghagymát és répát pucoltunk; uborkát és paradicsomot reszeltünk; gyömbért szeleteltünk; padlizsánt negyedeltünk; tamarindot nyomkodtunk szét vízben és dált főztünk, mivel ez az alapja a számbárnak (Sambar). Ez alapvetően egy leves, de mi sűrűbben ettük. A számbáron kívül készült még gyömbéres, fűszeres krumpli, uborkás joghurt (cucumber pachadi) és főtt rízs, amire gheet kell önteni. A fűszerek közül curryt, masalát, mustármagot, fekete borsot, piros és zöld chilli paprikát, valamit sót használtunk - lsd képek.
A legérdekesebb számomra a curry levél volt, mivel itthon csak por formájában lehet kapni.
A főzés közben Kingfishert ittunk, amitől kellően elálmosodtam, így hazafelé a taxiban majdnem el is aludtam.
Összességében nagyon szép este volt és finomat ettünk (igaz csak éjfél körül lett kész, addigra pedig nem nagyon voltam már éhes).
2009.09.13. 08:39
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://cscmumbai.blog.hu/api/trackback/id/tr81378410
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.